Mobiel pinautomaat aanschaffen 

Als ondernemer met bijvoorbeeld een winkel kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder pinautomaat. Contant betalen doen veel mensen niet meer, de pinpas of zelfs de telefoon is immers een veel makkelijkere manier van betalen. Maar hoe doe je dat als je regelmatig op beurzen, festivals of evenementen staat? Dan wordt het tijd om een mobiel pinautomaat aan te schaffen. 

Overal betalingen accepteren 

Een mobiel pinautomaat stelt je in staat om overal waar je bent pinbetalingen te ontvangen. In de meeste gevallen is zo’n pinautomaat dan voorzien van een simkaart, waarmee via het mobiele netwerk van bijvoorbeeld KPN of Vodafone de datatransactie plaatsvindt. Uiteraard is dit een beveiligde manier van data versturen en net zo veilig als een vaste lijn, meer informatie in dit artikel. Een andere optie is gebruik te maken van Wifi. Houd er dan wel rekening mee dat de transactie kosten in veel gevallen duurder zijn. Daarnaast kun je niet zomaar van elke Wifi gebruikmaken. Wanneer de Wifi is beveiligd met een inlogpagina waarbij je eerste de voorwaarden goed moet keuren, lukt het betalen met een mobiel pinautomaat niet.  

Aanbieders vergelijken 

Sta je dus op het punt om een mobiel pinautomaat aan te schaffen, vergelijk dan de verschillende aanbieders met elkaar. Bedenk je van te voren op welke manier je de data wilt verzenden en wat dus voor jouw bedrijf de meest aantrekkelijke aanbieder is met de beste voorwaarden. Met zo’n mobiel pinautomaat in je bezit loop je nooit meer klanten mis omdat ze geen contant geld bij zich hebben. Daarnaast gaat het pinnen tegenwoordig zo snel, dat jij de volgende klant al geholpen hebt als de eerste zijn spullen heeft ingepakt.